NJEMAČKA

Krivac za Gvardiolovu masku spašava život nepoznatoj osobi

Vili Orban donirat će matične stanice, a ako bude trebalo i koštanu srž

Orban: Upitno da li će igrati. RB Laipzig

N. D.

7.2.2023

Vili Orban (Willi), kapetan njemačkog bundesligaša RB Lajpciga pokazao je veliko srce. Mađarski defanzivac donirat će matične stanice ne bi li spasio život nepoznate osobe koja boluje od raka.

Postupak traje nekoliko sati, a zahtijeva i određeno vrijeme oporavka, tako da postoji mogućnost da neće zaigrati u domaćem susretu protiv Union Berlina, koji se igra ove subote.

Otputovat će u Drezden gdje će biti podvrgnut procesu doniranja krvnih matičnih stanica, a bude li potrebe za time, spreman je donirati i koštanu srž. Od vikenda mađarski igrač se sprema za doniranje matičnih stanica, tako što uzima posebne injekcije koje povećavaju broj istih u krvotoku.

Inače Orban je suigrač Joška Gvardiola u obrani njemačkog bundesligaša, koji je na nedvano održanom Svjetskom prvenstvu nosio zaštitnu masku, "krivac" što je hrvatski defanzivac morao imati tu zaštotu na licu je uprao Orban.

U sudaru s Orbanom hrvatski igrač je slomio nos i povrijedio oko, zbog čega je neko vrijeme morao nositi masku. Naravno, nije bilo ni namjere u tome, ali srećom sve je ispalo dobro.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.