ANALIZA BIVŠEG ASA

Haman: Haland nije pravi igrač za Siti

Nekadašnji veznjak Mančester sitija Ditmar Haman (Dietmar Hamann) analizirao je timski učinak Erlinga Halanda (Haaland - 22)

Ditmar Haman. Mn2s.com

G. Š.

9.2.2023

Nekadašnji veznjak Mančester sitija Ditmar Haman (Dietmar Hamann) analizirao je timski učinak Erlinga Halanda (Haaland - 22).

- Snaga Halanda suprotna je snazi Sitija, rekao je Haman i dodao:

- Ekipa je godinama bila uspješna, jer je kontrolisala loptu, igrala ritmično i glatko, zabijala golove kroz puno dodavanja i igre. A sada imaju igrača koji gotovo ne učestvuje u nadigravanju, kao da igrate s desetoricom. Nije me briga koliko je golova postigao ili koliko je trikova napravio. Treba pogledati koliko je ekipa postigla golova, a zabili su manje golova i imaju manje bodova nego u ovoj fazi prošle sezone. Ne mislim da je Haland pravi igrač za ovu ekipu, jer je sve u vezi s njim protiv ovog tima. Nikad nisam mislio da će otići u Siti, jer Gvardiola nikada nije želio takvog igrača, rekao je Hamann za „talkSPORT“.

Haland je ljetos iz Bosrusije Dortmund prešao u Mančester siti. Ove sezone upisao 28 nastupa u svim takmičenjima i postigao 31 gol, uz tri asistencije. Pod ugovorom je do juna 2027. godine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.