POTPISAO ZA GALATASARAJ

Zaniolo uzeo broj 17 u čast mladića stradalog u zemljotresu

Muhamed se nadao se dolasku Italijana, ali to nije dočekao

Zaniolo: U Tursku stigao iz Rome. Galatasaray

N. D.

9.2.2023

Nikolo Zaniolo (Nicolo, 23) senzacionalno je iz Rome prešao u Galatasaraj. Jedan od najboljih mladih italijanskih fudbalera nadao se transferu u Milan pa je zbog toga odbio ponudu Bornmuta, ali na kraju je ostao u Romi. Žoze Murinjo (Jose Mourinho) ga je poslao na tribine, pa je mladom ofanzivcu preostao samo transfer u Tursku jer je tamo prijelazni rok i dalje otvoren.

Zaniolo je za Galatasaraj potpisao u trenucima kada su Tursku i Siriju pogodili razorni potresi, koji su odnijeli preko 17.000 života. Među smrtno stradalima je i 17-godišnji Muhamed Emin Ozkan (Muhammed). On je bio veliki navijač Galatasaraja, a prije nekoliko dana napravio je i video dobrodošlice Zaniolu.

Video je objavio na društvenim mrežama u nadi da će Zaniolo uistinu doći u njegov omiljeni klub. Italijan je na kraju i stigao u redove turskog velikana, ali Muhamed, nažalost, to nije doživio. 

Galatasaraj je sve saznao, a informacije su stigle i do samog Zaniola. Italijan je odlučio nositi broj 17 na dresu u čast 17-godišnjeg Muhameda.

Galatasaraj je Muhamedov uradak ubacio i u svoj video Zaniolovog predstavljanja na društvenim mrežama i tako oduševio sportsku javnost.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.