POTVRĐENO IZ TFF-A

Hatajspor neće nastaviti sezonu: Čeka se odluka Gazijantepa

Obavijestili su nas da neće igrati ovosezonske utakmice, rekao je predsjednik Turske unije klubova Ali Koč

Ekipa Hatajspora pred posljednji duel sa Kasimpašom. Instagram

G. Š.

10.2.2023

Turski fudbalski prvoligaš Hatajspor povukao se iz turske Superlige i ove sezone više neće igrati utakmice, nakon što je razorni zemljotres pogodio jugoistočnu Tursku i sjeverni dio Sirije.

Konačna odluka

- Hatajspor je poslao pismo. Obavijestili su nas da neće igrati ovosezonske utakmice, rekao je predsjednik Turske unije klubova Ali Koč (Koc) na konferenciji za novinare kojoj je prisustvovao i predsjednikom Turskog fudbalskog saveza (TFF) Mehmet Bujukeksi (Buyukeksi).

- Ako se i Gazijantep želi povući iz lige, planiramo nastaviti sa 17 timova, pod uslovom da prava ova dva kluba ostanu netaknuta, dodao je Koč.

Broj poginulih u potresima koji su pogodili Tursku i Siriju premašio je 21.000, a među gradovima koji su najteže pogođeni je Antakija iz koje dolazi Hatajspor. 

Veliki problemi

Krilni napadač Hatajspora, Ganac Kristijan Atsu (Christian) i dalje se vodi kao nestao uprkos tome što je potpredsjednik kluba rekao da je izvučen iz ruševina s povredama i prevezen u bolnicu. Turska agencija "Anadolu" izvijestila je da se i sportski direktor kluba iz Antakija Taner Savut još vodi kao nestao ili je pod ruševinama.

Hatayspor je trenutno na 14. mjestu turskog prvenstva, dok je Gazijantep na 10. poziciji. Nastavak Superlige dodatno je odgođen i očekuje se da će početi 3. marta.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.