DOŽIVIO TEŽAK PAD

Hitna prevezla igrača Osijeka u bolnicu: Poznato u kakvom je stanju

Vidio sam ga nakratko, rekao mi je kako nije osjećao noge, otkrio je Poms

Ukazijavanje pomoći Lovriću. Dubravka Petric / PIXSELL

S. S. / Index.hr

11.2.2023

Krilni napadač Osijeka Kristijan Lovrić ipak je dobro. Pad tokom utakmice protiv Slaven Belupa izgledao je ružno, a sve je onda dodatno zabrinula i činjenica da ga je hitna brzo stavila na nosila i odvezla u bolnicu, ali iz Osijeka su za Index potvrdili da Lovrić nije teže povrijeđen.

- Bio je na pregledu i nema nikakvih vidljivih znakova bilo kakvog oštećenja u predjelu kralježnice i zdjelice - kratko je rekao glasnogovornik Osijeka Mario Mihić.

Nezgodno pao

Podsjetimo, fudbaler Osijeka je nakon jednog duela nezgodno pao, a nakon dugog ukazivanja pomoći s terena je iznesen na nosilima. Kolima hitne pomoći je prevezen u bolnicu. Poslan je na snimanje kralježnice i zdjelice.

- Vidio sam ga nakratko, rekao mi je kako nije osjećao noge - otkrio je Poms na konferenciji za medije održanoj nakon utakmice.

Ranije je Lovrić imao problema s jednom jako ozbiljnom povredom. Ljetos je povrijedio trbušni zid pa se u septembru odlučio podvrgnuti operaciji kako bi tu povredu do kraja sanirao te je zbog toga dugo izbivao.

Nije bio dostupan

Treneru Reneu Pomsu nije bio dostupan sve do ove godine pa je svoju prvu godinu u dresu Osijeka završio sa statistikom koja nikako ne opravdava 2.25 miliona eura odštete plaćene za njega. Lovrić je u 16 nastupa zabio dva gola i na to dodao samo dvije asistencije.

Bjelica ga je doveo nakon teških pregovara s predsjednikom Gorice Nenadom Črnkom pa predstavio kao igrača koji donosi ono što je Osijeku nedostajalo, ali nikad od njega nije uspio dobiti ono što je najavio.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.