STRUČNJACI

Mersad Selimbegović za "Avaz": Bajern je najbolji kad je najteže

Bavarci imaju dobre šanse da prođu PSG, smatra trener Regenzburga

Selimbegović: Dortmundova trenutna forma je obećavajuća. Twitter

14.2.2023

Liga prvaka vraća se na scenu utakmicama osmine finala, a već prvog dana čeka nas istinski spektakl.

Na Parku prinčeva večeras od 21 sat sastat će se Pari Sen Žermen i Bajern Minhen.

Bh. stručnjak i trener njemačkog drugoligaša Regenzburga Mersad Selimbegović (40) smatra da se Bajern ne smije otpisivati uprkos ne tako sjajnoj situaciji u klubu.

Problemi i nezadovoljstvo

- Bajern ima malo problema. Dešavaju im se neke stvari. Povrijedio se Nojer (Neuer), pa je onda trener golmana morao napustiti klub... Nisu zadovoljni iako su prvi. Nije to ta dominacija na koju su oni navikli. Očekivanja su uvijek ogromna, ali poznavajući Bajern, najbolji su kad je najteže i najpotrebije, tako da mislim da imaju dobre šanse da prođu PSG – kazao je Selimbegović za "Avaz" i dodao:

- U ovakvim utakmicama, kada vidite koliko tu ima dobrih pojedinaca, jedan moment može da okrene stvari. Mediji ovdje im ne daju baš neke velike šanse za prolaz, ali za mene je to 50-50. Pored svega toga, Bajern je Bajern i oni su uvijek tu kad najviše treba.

Selimbegović: Sve je u igri. Twitter

Borusija Dortmund će kao jedan od njemačkih predstavnika sutra ugostiti Čelzi.

- Kad se pogledaju ulaganja, Čelzi je favorit, mada ni tu Dortmund nije bez šansi. Njihova trenutna forma je obećavajuća. Pronašli su se, dok se Čelzi još uvijek traži. Sve to što je Čelzi doveo treba da se uklopi, novi je trener koji nije donio to što su neki možda očekivali. Ipak, mislim da Čelzi ima kvalitetniju ekipu – smatra Selimbegović.

Najmanje šanse

U osmini finala nastupit će još dva njemačka kluba. Lajpcig će igrati protiv Mančester sitija (22. februar/14. mart), dok će se Ajntraht Frankfurt sastati s Napolijem (21. februar/15. mart).

- Najmanje šanse dajem Frankfurtu. Vidimo da Napoli ove godine igra jako dobro, mada je italijanski fudbal posljednjih godina malo u ofsajdu, što bi se reklo. Ali vidimo da su oni ove godine stvarno kao ekipa jaki – rekao je Selimbegović i nastavio:

- I Lajpcigu će protiv Mančester sitija biti jako, jako teško. Bajern i Dortmund imaju bolje šanse za prolaz nego Frankfurt i Lajpcig, ali osmina finala je i sve je moguće. Svi klubovi koji su tu, tu su s razlogom. Mogu reći da sam se poželio Lige prvaka.

Neočekivano teško

Njegov Regenzburg je poslije 20 odigranih kola u Cvajti posljednji na tabeli s 19 bodova, ali je od Magdeburga na 15. mjestu udaljen tek dva boda.

- Kao što smo i očekivali, ali nismo očekivali da će biti tako teško. Zadnje tri utakmice koje smo izgubili su plod mnogo nesretnih okolnosti. U prvoj dobijemo crveni karton nakon 20 minuta, u drugoj napravimo grešku u 85. minuti, prije toga nam VAR poništi gol. Sad u zadnjoj opet postignemo pogodak, VAR nam ga opet poništi i primimo eurogol. No, to je Cvajta. Sve je usko, tijesno. Osam, devet ekipa je u dometu da nakon jedne ili dvije pobjede možeš da ih pretekneš. Sve je u igri – istakao je Selimbegović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.