NAKON PORAZA

Konte o zvižducima na San Siru: To je dio igre, neminovan je rivalitet

Nikada nisam bio trener Milana, uvijek sam im bio protivnik u Juventusu i Interu, rekao je

Antonio Konte. AP Photo/Luca Bruno

S. S.

15.2.2023

U prvoj utakmici osmine finala Milan je na San Siru rezultatom 1:0 bio bolji od Tottenhama. Aktuelnom prvaku Italije prednost je uoči revaša u Londonu donio Brahim Dijaz golom u sedmoj minuti utakmice. Španac je poentirao iz prve prave akcije na utakmici i jedne od rijetkih prilika u prvom dijelu.

Domaća publika zvižducima je dočekala trenera Totenhama Antonija Kontea i hrvatskog reprezentativca Ivana Perišića. Naime, njih dvojica su prethodno bili u redovima Milanovog gradskog rivala Intera kojem su 2021. donijeli naslov prvaka.

Do kraja utakmice gledali smo blagu, ali isto tako jalovu inicijativu Totenhama. Milan je prijetio iz kontri i mogao je steći veću prednost, ali krajem utakmice su De Ketelere i Tijav promašili izgledne prilike. Nakon utakmice pred novinare je stao Konte.

- Dobro znamo da se odlučuje kroz dvije utakmice, tako da je ovo tek prvi krug. Znamo da su obje ekipe imale povrijeđene igrače i da su bile u teškoj situaciji. Naši igrači poput Ljorisa koji su danas bili van stroja vjerovatno će i dalje biti izvan terena za drugu utakmicu. – rekao je.

Osvrnuo se na zvižduke s tribina: “To je dio igre, ono što navijači rade, tako da to jednostavno moramo prihvatiti, ne kao uvredu, već obično ismijavanje i rivalstvo. Nikada nisam bio trener Milana, uvijek sam im bio protivnik u Juventusu i Interu, tako da je neminovno da će biti rivaliteta. Mislim da je to bilo unutar prihvatljivih granica. Želim čestitati Milanu jer su prošle sezone napravili nešto izvanredno zajedno sa svojim navijačima."

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.