FUDBALER NANTESA

Velika tragedija: Preminula 5-godišnja kćerka zvijezde francuskog kluba

Čim je saznao da mu je kćerka bolesna, 23-godišnji nogometaš otputovao je u Kamerun, ali djevojčica je preminula prije njegova dolaska

Ignatius Ganago. Printscreen

H. J. I.

15.2.2023

Ignatius Ganago, nogometaš francuskog Nantesa, preskočit će susret šesnaestine finala Evropske lige protiv Juventusa. Neposredno pred susret primio je užasnu vijest, njegova 5-godišnja kćerka je preminula.

Čim je saznao da mu je kćerka bolesna, 23-godišnji nogometaš otputovao je u Kamerun, ali djevojčica je preminula prije njegova dolaska.

Tužnu vijest potvrdio je francuski prvoligaš na službenom profilu na Twitteru izrazivši saučešće svojem članu i njegovoj porodici.

- S dubokom tugom saznali smo za smrt kćerke našeg napadača Ignatiusa Ganaga. Puno mislimo na tebe, Gana, klub je uz vas kroz ovo teško iskušenje - poručili su iz francuskog kluba.

Velik broj klubova iz Francuske izrazio je saučešće Ganagu, kao i njihov evropski protivnik. Da stvar bude još gora, Ganago je ostao bez kćerke tek nekoliko dana prije svog 24. rođendana.

Za kamerunsku nogometnu reprezentaciju upisao je 11 nastupa, ali nije bio dio ekipe koja je išla na Svjetsko prvenstvo u Katar. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.