LIGA EVROPE

Ćavi prokomentarisao Rafinjin ispad na klupi

Odličan meč odigrali su Barcelona i Mančester junajted (2:2) u prvom duelu plej-ofa za osminu finala Lige Evrope

Ćavi. Twitter

G. Š.

17.2.2023

Odličan meč odigrali su Barcelona i Mančester junajted (2:2) u prvom duelu plej-ofa za osminu finala Lige Evrope. No, u nekoliko navrata je u centru pažnje bio italijanski sudija Mauricio Marijani. U dva navrata su domaći smatrali da su oštećeni za penal, a jednom i gosti. Čini se da kod padova Đordija Albe i Rašforda nije bilo ništa sporno i da je Italijan bio u pravu, ali treća situacija i igranje rukom Freda je sporna situacija.

Penal kao katedrala

- Čist penal. Ruka nije bila u prirodnom položaju. Penal kao katedrala! Kako biste se vi osjećali na mom mjestu? I u Milanu protiv Intera smo oštećeni ovako. Sada opet. Ne znam šta treba da se desi da bismo dobili penal za igranje rukom. Neverovatno… - rekao je Ćavi.

Trener Barse je objasnio i situaciju kod zamjene Rafinje, nakon što je Brazilac prilično ljutito gestikulirao zato što je morao van igre desetak minuta prije kraja meča.

- Razumem ga, ali bili su nam potrebni svježi igrači sa klupe. Alternativa u igri. Vjerujem da je to bila izmjena za dobro tima i da nam je Feran doneo intenzitit i jači presing – analizira Ćavi.

Gavi i Pedri

Problem za njega pred revanš je što je ostao bez ključnih igrača u veznom redu. Gavi je zbog žutog kartona suspendovan, a Pedri se povrijedio i neće ga biti na terenu mjesec.

- Osjetio je bol u kvadricepsu. Imamo alternative za njega. Tu su De Jong, Roberto, De la Tore… To su igrači koji mogu da donesu mnogo. Pedrijevo odsustvo je gubitak, ali učinit ćemo sve da ga što manje osjetimo – zaključio je Ćavi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.