TOPLA LJUDSKA PRIČA

Ante Budimir pomogao bolesnoj ženi da stigne na onkološki pregled

Svaka čast Osasuni što dovodi dobre ljude, a ne zvijezde - napisala je Miriam na Instagramu

Ante i Mari Karmen. Twitter

G. Š.

17.2.2023

Hrvatski nogometni reprezentativac Ante Budimir pomogao je starijoj ženi, oboljeloj od raka dojke, da stigne na vrijeme u bolnicu na sjeveru Španije što je potaknulo njenu kćer da preko društvenih mreža zahvali Osasuni što dovodi u klub "dobre ljude, a ne zvijezde".

Pljuštala kiša

Mari Karmen Siera Kastiljo (Carmen Sierra Castillo) rodila se prije 78 godina u Karkastillu, selu od 2.455 stanovnika, na sjeveru Španije. Tu je živjela 45 godina, ali zbog zdravstvenih problema morala se odseliti u 70 kilometara udaljeni grad Pamplonu.

Mari Karmen redovito odlazi u bolnicu na odjel onkologije zbog raka dojke koji joj je otkriven prije 32 godine. Kako bi stigla na vrijeme koristi se taksijem, ali tog jutra taksi se nikako nije pojavljivao. Vrijeme je prolazilo, kiša sve jače pljuštala, kada je ugledala 190 centimetra visokog mladića koji joj se učinio poznatim.

Mladić je bio Ante Budimir, napadač Osasune. Nakon kratkog ugodnog razgovora shvatili su da su susjedi. Budimir se ponudio odvesti je svojim automobilom na pregled u bolnicu. Tokom puta su razgovarali o njenoj porodici, situaciji u klubu Osasuni, a 31-godišnji nogometaš saznao je koliko je Mari Karmen privržena "Crvenima" iz Pamplone.

Svaka čast Osasuni

Mari Karmen je stigla na vrijeme u bolnicu, a Budimir je u istoj sedmici zatresao mrežu u 1-1 remiju Espanjola i Osasune. To mu je bio tek drugi pogodak ove sezone, pa je njime skinuo veliki psihološki teret sa sebe. Kada se Mari Karmen vratila doma ispričala je anegdoutu svojoj kćeri Miriam (Myriam), koja je razgaljena odlučila podijeliti priču preko društvenih mreža.

- Mislim da nikada nisam podijelila nešto intimno, vezano za porodicu, preko društvenih mreža. Ne znam niti sama zašto ovo sada radim, da li zbog suzbijanja straha, da se isplačem ili naprosto da izbacim iz sebe sve što osjećam - napisala Miriam na Instagramu.

- Ova priča s Budimirom je istinita. Svaka čast Osasuni što dovodi dobre ljude, a ne zvijezde - napomenula je.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.