POZNATA NOVINARKA

Poraz manje boli, Dileta utješila Karijusa

Leota je nakon utakmice poručila njemačkom golmanu da je ponosna na njega

Loris i Dileta: Nekoliko mjeseci u vezi. Instagram

N. D.

28.2.2023

Loris Karius, direktni krivac za poraz Liverpula u finalu Lige prvaka 2018. zaigrao je nakon dvije godine. Spletom okolnosti stao je na gol Njukasla Newcastlea protiv Mančester junajteda u finalu EFL Kupa.

Za veliko finale Svrake nisu imale na raspolaganju prvog, a ni drugog golmana tako da je Karius dobio priliku između stativa. Ostavio je jako dobar utisak, zaradio je najveću ocjenu u ekipi, ali to nije bilo dovoljno da trofej ode na St. James Park.

Dva puta je vadio loptu iz mreže i ostao bez trofeja na kultnom Vembliju, ali Karius ima razloga za sreću. Nakon dvogodišnje pauze sjajno je branio, a uz sebe ima i jednu od najljepših sportskih novinarki na svijetu, Diletu Leotu (Diletta Leotta).

Oni su već nekoliko mjeseci u ljubavnoj vezi, a Leota je nakon utakmice objavila story na službenom Instagram profilu i poručila njemačkom golmanu da je ponosna na njega, uz poljubac na obrazu.

Inače, njemački golman je na utakmici privukao pažnju neobičnim rukavicama u smeđoj boji, koje nose samo tri golmana na svijetu. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.