PALMEIRAS

Brazilac probao iskopirati Ronaldovu dijetu i požalio

Ronaldo je idol mnogih fudbalera, a uz talenat, najčešće je razlog i njegova nevjerovatna fizička spremnost

Brazilac probao iskopirati Ronalda i požalio. Screenshot/Instagram

N. H.

28.2.2023

Veznjak Palmeirasa Gabrijel Menino (Gabriel) je pokušao kopirati dijetu Kristijana Ronalda (Cristiano), ali se veoma brzo pokajao.

Ronaldo je idol mnogih fudbalera, a uz talenat, najčešće je razlog i njegova nevjerovatna fizička spremnost, čak i u poznim godinama (za sportiste).

Portugalski fudbaler je i dalje jedan od fudbalera koji su u najboljoj formi, a očigledno ne planira stati.

Ronaldo preferira ishranu bogatu proteinima, s minimalnom količinom šećera, masti i ugljikohidrata. Jede i do šest obroka dnevno, a ne konzumira alkoholna i gazirana pića.

Zato je Menino, kako bi poboljšao svoje predstave na terenu, pokušao pratiti ono što njegov idol Ronaldo radi.

Zamolio je nutricionistu da mu prilagodi plan ishrane po uzoru na onaj od Portugalca, ali se to ispostavilo kao veoma loše rješenje.

- Bio sam na svojoj normalnoj težini, ali sam htio to da promijenim. Pozvao sam nutricionistu i zamolio ga da mi napravi dijetu kao onu od Kristijana Ronalda. Htio sam izgledati isto kao on – kazao je Menino i onda objasnio kakva je dijeta bila:

- Za doručak jaje i dodatak prehrani. Prije treninga ponovo suplementi, a ručak je mogao biti roštilj i salata. To sam jeo i za večeru, a onda prije spavanja još jedan dodatak prehrani. To je bilo to – dodao je Menino.

S dijetom je počeo prije utakmice protiv Amerika Mineira, a nije mu dugo trebalo da shvati da strogi režim neće dobro završiti po njega.

- Zagrijavao sam se i onda više nisam mogao trčati. Mislio sam da ću umrijeti na terenu. Pet minuta igre i nisam više mogao. Nutricionista je vidio da mi nije dobro, pa su zamolili masera da mi donese gel i izotonik, konzumirao sam ih i to me spasilo – zaključio je Menino.

Za to vrijeme, Ronaldo je uspio nagovoriti i svoje nove saigrače u Al Nasru da promijene svoje prehrambene navike, što je potvrdio i klupski nutricionist ove ekipe. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.