ŠOKIRAN ODLUKOM

Jurić ponizio Radonjića, zamijenio ga nakon 15 minuta u gradskom derbiju

Trener Torina je bio bijesan zato što srbijanski ofanzivac nije reagovao prilikom akcije za treći gol Juventusa

Radonjić: Ostao šokiran odlukom trenera. Twitter

N. R.

1.3.2023

U Italiji se najviše govori o onome što je u derbiju 24. kola Serije A uradio hrvatski trener Ivan Jurić. Torino je sinoć u derbiju kola dva puta vodio protiv Juventusa, ali je na kraju izgubio 4:2.

Jurić je u 60. minuti, pri rezultatu 2:2, u igru uveo srbijanskog ofanzivca Nemanju Radonjića, ali ga je onda zamijenio samo 15 minuta kasnije, kada je Torino gubio s jednim golom razlike.

Radonjić, šokiran trenerovom odlukom, izlazeći s terena tražio objašnjenje od Jurića, ali ovaj je odbio i pogledati, bijesno urlajući, a između njih stali su članovi stručnog štaba Torina kako bi spriječili mogući fizički sukob trenera i igrača.

Italijanski mediji pišu da je Jurić povukao neobičan potez ogorčen Radonjićevom nonšalancijom, lijenošću i dekoncentracijom u ključnom momentu.

Jurić je bio bijesan zato što Radonjić nije reagovao prilikom akcije za treći gol Juventusa, koji je okrenuo utakmicu u korist Juventusa.

Trener Torina poludio je zato što Radonjić nije markirao Frederika Kiesu (Chiesa) prilikom centaršuta. Igrač Juventusa tako je nečuvan uspio poslati dobru loptu pred gol Torina, gdje je Juventusov stoper Bremer zabio za ključni preokret, 3:2.

Radonjić je u Torinu došao na posudbu iz Marseja. Ove sezone je 27-godišnji reprezentativac Srbije odigrao 22 utakmice. Postigao je četiri gola uz dvije asistencije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.