NAKON INCIDENTA

Lijep gest navijača PSV-a: Cvijeće i izvinjenje za Dmitrovića

Navijači holandskog PSV-a doputovali su u Sevilju i izvinuli se za neprijatnost koju je reprezentativac Srbije doživio

Dmitrović: Doživio fizički napad u Ajndhovenu. Twitter

N. R.

2.3.2023

Meč Lige Evrope u protekloj sedmici je obilježio jedan incident u samoj završnici meča u trenutku kada je već postalo jasno da će Sevilja eliminisati PSV iz takmičenja.

Jedan nesavjesni navijač je preskočio ogradu i pokušao da se fizički obračuna sa golmanom Sevilje Markom Dmitrovićem, tako što je skočio na golmana, a reprezentativac Srbije je uspio da se odbrani od navijača.

Naime, navijači holandskog PSV-a su doputovali u Sevilju sa namjerom izvinjenja za neprijatnost koju je golman Marko Dmitrović doživio u Ajndhovenu kada ga je na kraju meča prošlog kola Lige Evrope napao huligan.

Grupa pristalica PSV-a donijela je Dmitroviću cvijeće i poruku izvinjenja zbog neprijatnosti koju je srpski golman doživio.

- Dragi gospodine Dmitroviću, izvinjenje u ime svih pristalica PSV-a. Nadamo se da ste dobro nakon incidenta. Želimo vam sve najbolje i puno sreće u Ligi Evrope - piše u poruci navijača holandskog tima.

Sevilja je u revanšu plej-ofa poražena od PSV-a 2:0, ali je prošla u osminu finala zahvaljujući pobjedi u prvom meču od 3:0.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.