NEVJEROVATNE SCENE

Ante Erceg dobio crveni karton, oteo sudiji bilježnicu i pocijepao je

Dok je izlazio s terena, Erceg je psovao majku sudijama i čak iz njegovog tabora nisu ga uspjeli smiriti

Erceg ljut napušta teren. Twitter

Z. K.

4.3.2023

Nevjerovatne scene dogodile su se u jednom od derbija Hrvatske nogometne lige (HNL) između Istre i Rijeke, a koja je završena rezultatom 2:0 u korist gostujuće ekipe. Sudija Jakov Titlić imao je mnogo posla, pokazao je dva crvena kartona domaćem timu, a u nekoliko navrata morao je smirivati opći haos i tučnjavu na terenu.

No, ono što se dogodilo u 90. minuti utakmice, teško da smo vidjeli bilo gdje. Napadač pulske ekipe Ante Erceg dobio je crveni karton, a onda oteo sudiji bilježnicu i pred njim je pocijepao.

Dok je izlazio s terena, Erceg je psovao majku sudijama i čak iz njegovog tabora nisu ga uspjeli smiriti. Najbolji igrač Istre potom je bacio dres, a zbog svega toga što je učinio prema disciplinskom pravnilniku HNL-a prijeti mu zabrana igranja do pet mjeseci.


Utakmicu je dobila Rijeka stručnjaka Sergeja Jakirovića, koji je na kraju komentirao nemile scene i pravdao se nakon što su ga mediji optužili da se kačio s klupom domaće Istre.

- Što se tiče tenzija, mislim da sudiji nije bilo lako suditi ovu utakmicu, a trebalo je već u prvom dijelu biti dva kartona za domaće igrače. Nisam se kačio s klupom Istre, ali sam ukazivao da njihov trener ulazi u naš prostor, kao da je trener Rijeke. Znam da se to ne dozvoljava i da se mora sankcionisati. Nije bilo nimalo lako suditi. Ko gubi, ima pravo da se ljuti. Mi smo izgubili od Slavena pa smo se normalno razišli. Na kraju je nastala gužva, ali važno je da niko nikoga nije udario - rekao je Jakirović.

Inače, Rijeka je pod Jakirovićem već napravila ozbiljan progres na tabeli i izjednačila se s Istrom na petom mjestu. Evropa sada "bježi" samo pet bodova, što nije bio slučaj za Rijeku u trenucima kada je Jakirović tek stigao u klub.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.