FUDBALSKI TALENTI

Evropski velikani poludjeli za "novim Ibrahimovićem"

Riječ je o napadaču AIK-a iz Štokholma koji ima 15 godina

Pažnju skauta privukao svojim igrama. Twitter

Z. K.

4.3.2023

Novi Ronaldo, novi Mesi (Messi), novi Nejmar (Neymar), novi Gvardiol... Svako malo u ovo moderno vrijeme u brojim medijima možemo pročitati kako novi fudbalski talenti dobivaju nove nadimke. Sad je došao red i na novog Zlatana Ibrahimovića.

Riječ je o napadaču AIK-a iz Štokholma. Ima 15 godina a zove se Jonah Kusi-Asare. Nastupa za U-17 tim svoga kluba i za U-16 reprezentaciju Švedske, a ima i gansko državljanstvo. Visok je 196 cm, a može se pohvaliti odličnom tehnikom.

Pažnju fudbalskih skauta privukao je svojim igrama na turnirima po Evropi, a dominantan je u švedskoj kadetskoj ligi. U Brazilu je nastupio za momčad Akademije Red Bulla, gdje su ga zapazili predstavnici Bajerna, RB Salzburga, RB Lajpciga i Juventusa.

Međutim, konkretnija je od svih spomenutih klubova bila portugalska Benfika, koja je na sjever Evrope već poslala ponudu u kojoj se spominje iznos od – milion eura. Neki mediji ističu kako je Kzusi-Asare po nekim statističkim pokazateljima blizu učinka kojeg je aktualni napadač Mančester sitija Erling Haland (Haaland) imao u svojim kadetskim danima.

I dok Kzusi-Asarea mediji već sele po Evropi i dižu u nebesa, njegov klub AIK zasad još ništa nije komentirao.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.