"VJEČNO SAM IM ZAHVALAN"

Suarez: Mesi i Nejmar su mi pomogli da pobijedim Ronalda

Najbolju sezonu u Barseloni Suarez je imao 2015./16. kad je u svim takmičenjima postigao 59 golova i osvojio Zlatnu kopačku

Luis Suarez. Printscreen

H. J. I.

5.3.2023

Luis Suarez, bivši napadač Liverpula i Barselone, a danas napadač brazilskog prvoligaša Gremija, dao je intervju za brazilski Placar u kojem je govorio o brojnim trenucima iz svoje karijere. Posebnu pažnju posvetio je vremenu koje je proveo u Barseloni te s katalonskim klubom osvojio sve što se moglo osvojiti. Najbolju sezonu u Barseloni Suarez je imao 2015./16. kad je u svim takmičenjima postigao 59 golova i osvojio Zlatnu kopačku.

- Kad sam se s Kristijanom Ronaldom (Cristiano) takmičio za Zlatnu kopačku, Mesi (Messi) i Nejmar (Neymar) su mi pomogli da pobijedim. Prepustili su mi kaznene udarce i namještali mi golove. Uvijek ću im biti zahvalan na tome - rekao je Suarez pa se raspričao o Nejmaru za kojeg smatra da bi osvojio Zlatnu loptu da je ostao u Barseloni:

- Rekli smo mu da ćemo mu dovesti pojačanja i vratiti naslov prvaka s Barselonom. Htio je ostati, ali njegovo okruženje je zahtjevno. Mi smo mu kao prijatelji savjetovali da ostane, ali porodica nije htjela. Rekli smo mu "Nejmar, Engleska je bolja, nogomet će tamo biti bolji". Razumijem da se francuski nogomet razvija, ali bolje bi mu bilo da je ostao u Barseloni.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.