BIVŠI FUDBALER

Sjećate li se Bojana Krkića: Poslije fudbalske karijere ima novi posao

S tek navršenih 17 godina, Bojan Krkić je srušio rekord za najmlađeg igrača prve ekipe Barcelone

Bojan Krkić ima novi posao. SCREENSHOT/Twitter

N. H.

7.3.2023

2007. godine, s tek navršenih 17 godina, Bojan Krkić je srušio rekord za najmlađeg igrača prve ekipe Barcelone, koji je držao Lionel Mesi (Messi). Od Krkića se očekivalo mnogo i predviđana mu je brilijantna karijera, ali sada kao 32-godišnjak se vidi da on nikad nije do kraja ispunio taj potencijal.

Trebao je biti novi Mesi

Krkić je s Barcelonom osvojio sve što se moglo osvojiti, a nakon odlaska s Kamp Noua igrao je za Romu, Milan, Ajaks, Alaveš i Visel Kobe, u kojem je bio sve do početka mjeseca, kada su iz japanskog kluba odlučili raskinuti saradnju.

Krkić je nekoliko godina ranije priznao kako se teško nosio s pritiskom, što ga je kočilo u karijeri. Prošle godine je doživio tešku povredu i iz Visela su mu se zahvalili.

S Iniestom pokrenuo posao

Prema pisanju medija iz Španije, Krkiću to nije teško palo jer je odmah okrenuo novu stranicu u životu.

Krkić je i tokom igračke karijere volio biciklizam, a sad je odlučio spojiti ugodno s korisnim i u partnerstvu s bivšim saigračem Andresom Iniestom otvorio je firmu Guava Sport koja proizvodi luksuzne i skupocjene brdske bicikle. Kako su se tek počeli baviti ovim poslom, imaju samo jedan model, a on košta 7.000 eura.

- Kada sam ušao u ovaj projekt, znao sam da ću se nastaviti baviti biciklizmom. To je dobar način kombinovanja sporta i druženja. Uskoro bih i ja mogao sudjelovati u utrkama i mislim da sam spreman. Uvijek sam volio taj sport, a prethodnih pet godina se ozbiljnije bavim time - kaže Krkić, čija se firma nalazi u Barceloni.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.