"AVAZ" SAZNAJE

Na Island i Slovačku bez povrijeđenog Kolašinca

Očekuje se da će Hadžibegić danas poslati poziv Ćiviću

Sead Kolašinac mora pautirati od 14 do 21 dan. Screenshot

13.3.2023

Naš reprezentativac iz Marseja Sead Kolašinac (29) neće biti spreman za martovske utakmice sa Islandom i Slovačkom, saznaje "Avaz".

Pauza 14 do 21 dan

Prema prvim prognozama ljekarskog tima Marseja, Kolašinac će zbog povrede morati pauzirati dvije do tri sedmice, tako da neće biti spreman da u nedjelju ili ponedjeljak dođe na okupljanje "Zmajeva" pred duel sa Islandom (23. mart) i Slovačkom (26. mart).

Zbog toga se očekuje da će selektor Faruk Hadžibegić, koji na otvaranju kvalifikacija ne može računati ni na Muhameda Bešića i Miralema Pjanića, tokom dana naknadno pozivati lijevog bočnog mađarskog Ferencvaroša Eldara Ćivića, koji je standardan u svojoj ekipi. A u proteklih nekoliko godina bio je redovno pozivan u A reprezentaciju BiH.

U stalnom kontaktu

- Ljekarska služba reprezentacije BiH u stalnom je kontaktu sa Seadom Kolašincem. U toku dana ćemo imati više informacija o njegovoj povredi. Nadamo se da se ne radi o težoj povredi i da će nas Sejo biti spreman za utakmice protiv Islanda i Slovačke - istakao je selektor Hadžibegić.

Kolašinac se povrijedio sinoć protiv Strazbura (2:2) u 60. minuti i šepajući napustio teren.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.