ODLUKA SUDA

Barcelona ostaje bez mladog talenta: Poništen Gavijev ugovor

Barcelona je nedavno uspjela registrovati mladog talenta Gavija kao igrača prvog tima

Barcelona ostaje bez mladog talenta: Poništen ugovor Gavija. AP

N. H.

13.3.2023

Barcelona je nedavno uspjela registrovati mladog talenta Gavija kao igrača prvog tima. Veznjak katalonskog kluba je donedavno imao amaterski ugovor, ali je kao član B tima nastupao za prvu ekipu.

Tim s Kamp Noua je pravnim putem uspio registrovati 18-godišnjeg talenta, a on je dobio dres s brojem šest i ugovor od osam miliona eura po sezoni.

Sud poništio ugovor

Međutim, taj ugovor je danas poništen od suda. Barcelonini advokati su zakasnili sa tužbom kojom su uspjeli registrovati ovog mladog fudbalera.

On trenutno može nastaviti s igranjem po starom ugovoru, ali Barcelonin novi problem je što neće moći opravdati na računima da je igrao na ugovoru od 8 miliona eura godišnje.

Nepoznate posljedice

Još nije poznato ni kakve bi posljedice katalnoski div mogao imati zbog ovog. Spominje se da bi mogli biti sankcionisani ograničenjima plata od strane La Lige.

Čelnici su prethodno obećali da će se boriti do zadnjeg dana protiv Gavijeve registracije, uspjeli su je usporiti, a ako bi konačna presuda išla u njihovu korist Barsa bi mogla izgubiti jednog od najboljih mladih fudbalera svijeta. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.