STARA PAZOVA

Danas Izborna skupština Fudbalskog saveza Srbije: Velike promjene

Slaviša Kokeza je 22. marta 2021. godine podnio ostavku, a Nenad Bjeković je imao ulogu vršioca dužnosti

Skupština FSS počinje u 14 sati. FSS

G. Š.

14.3.2023

Poslije skoro tačno dvije godine Fudbalski savez Srbije dobit će danas novog predsjednika, osim ako se ponovo ne dogodi kakvo čudo.

Vidić odustao

Slaviša Kokeza je 22. marta 2021. godine podnio ostavku, a Nenad Bjeković je imao ulogu vršioca dužnosti. No, njegov gotovo sigurni izbor za predsjednika uoči Svjetskog prvenstva 2022. u Kataru je propao na dan izbora.

Jedini kandidat na današnjoj Izbornoj skupštini FSS (u 14 sati) je legenda Crvene zvezde Dragan Džajić, iako je trebalo prvi put da delegati biraju između dvojice kandidata. Međutim, Nemanja Vidić jučer je odlučio da se povuče iz izborne trke.

Na današnjoj Skupštini FSS glasat će 85 delegata, a za izbor je potrebna prosta većina - 43 glasa. To ne bi trebalo da bude problem za Džajića, jer je dobio za podršku svih regiona unutar FSS-a, dok su uz Vidića stala petorica delegata.

Prema najavama, srbijansku fudbalsku vladu - uz Džajića, trebalo bi da čine: Branislav Nedimović, bivši ministar poljoprivrede Srbije, Janoš Žemberi, prvi čovjek TSC-a, biznismen Branko Zečević, vlasnik kompanije Metal Fer, kao i Sandra Sremčević, prva dama na potpredsedničkoj funkciji, inače predsjednica Ženskog fudbalskog kluba Crvena zvezda.

Bjeković direktor

U Izvršnom odboru FSS bit će Dragomir Lazović (Javor), Dragan Simović, dugogodišnji prvi čovjek Spartaka, Ljubiša Tumbaković, bivši selektor Srbije i trofejni trener Partizana, Dejan Delević, nekadašnji sudija, Marko Zdravković, predsjednik FS Beograda i FK Voždovac, privrednik Aleksandar Mihailović, Vladimir Petrović Pižon, nekadašnji selektor i legenda Crvene zvezde, Vladan Gašić, prvi čovjek Trajala, Nebojša Živanović, lider FS regiona Zapadne Srbije i Zoran Ignjatović, prvi čovjek regiona Istočne Srbije.

Do promjena će doći i oko A tima reprezentacije Srbije. Dragan Stojković Piksi će ostati selektor, ali će Nenad Bjeković postati, prema najavama, direktor reprezentacije Srbije. Zasad je još enigma ko će biti generalni sekretar FSS, međutim, iako su kružile informacije o raznim kandidatima, najveće šanse su da će Jovan Šurbatović ostati na toj poziciji.

Konačan izbor predsjednika FSS-a zadovoljit će i predstavnike UEFA, jer je evropska kuća fudbala u dva navrata uvodila kaznene mjere. Njeni predstavnici su bili i na neuspeloj izbornoj Skupštini FSS jesenas i nisu najzadovoljniji otišli iz Stare Pazove.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.