ANGOLA

Navijač napao golmana na utakmici Afričke Lige prvaka: Nastao haos na terenu

Marokanski Vidad Kazablanka je bez većih problema ostvario pobjedu na gostovanju u Angoli protiv Atletiko Petroleosa rezultatom 2:0

Golmana napao navijač. Screenshot/Twitter

N. H.

14.3.2023

Marokanski Vidad Kazablanka je bez većih problema ostvario pobjedu na gostovanju u Angoli, u sklopu Afričke Lige prvaka,  protiv Atletiko Petroleosa rezultatom 2:0.

Ipak, ono što je dospjelo u centar pažnje je nevjerovatna scena na terenu, a glavni akteri su bili navijać domaćeg tima i golman Hugo Markez (Marques) koji su se potukli za vrijeme trajanja utakmice. To je izazvalo potpuni haos.

Navijač je nezadovoljan intervencijama Markeza, došao ispred njega, unio mu se u lice i zatim ga odgurnuo.

Golman domaće ekipe nije želio trpiti ovakav bezobrazluk pa je odlučio reagovati i počeo je uzvraćati udarce navijača. Srećom, reakcija ostalih igrača Petroleosa i osiguranja je bila brza. Navijača su sklonili s terena, ali je on pokušavao svim silama da se ponovo sukobi sa golmanom.

Desetak pripadnika osiguranja je na kraju uspjelo ukloniti navijača s terena, a poslije incidenta je završio u policijskoj stanici i protiv njega će biti pokrenut postupak za napad.

Interesantno je da sudija nije pokazao crveni karton, iako je aktivno učestvovao. 

Hugo Hugo Markez je karijeru počeo u slavno Protu, a član ekipe iz Angole je od prošle godine. On je i reprezentativac Angole, a 37-godišnjak je za nacionalni tim nastupio u 17 utakmica.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.