700 KILOGRAMA

Zomer poklonio De Ligtu kamion čokolade: Bajern ih donirao humanitarnom udruženju

Šala između Bajernovih saigrača se pretvorila u donaciju.

Jan Zomer se na poseban način zahvalio De Ligtu. Screenshot/Twitter

N. H.

14.3.2023

Golman Jan Zomer (Yann Sommer) je jednom humanitarnom udruženju za pomoć siromašnim isporučio 700 kilograma čokoladnih vafla koji su bili namijenjeni Matisu De Ligtu (Matthijs), nakon što Bavarci nisu dopustili da poklon pripadne Nizozemcu.

Sve je počelo u 38. minuti utakmice između Bajerna i PSG-a, kada je De Ligt spasio na gol-liniji udarca Vitinje (Vitinha). On je tim potezom ispravio ogromnu grešku Zomera.

U intervjuu poslije utakmice, golman je obećao da će nagradti Nizozemca.

- Poslat ću mu kamion švicarske čokolade na kućni prag zbog njegovog poteza. Spasio me! – kazao je golman Bajern Minhena.

Zomer je održao svoju riječ i u četvrtak je švicarski brend Kagi, zadužen za isporuku kamiona čokoladnih vafla, stigao u Minhen. Bajern je saznao za ovu vijest i zabranio je De Ligtu da preuzme čokoladu.

Ipak, umjesto da se kamion vrati pošiljaocu, Bajern je predložio da se vafli poklone nekom udruženju. To je na kraju i učinjeno, a humanitarno udruženje koje pomaže gladnim i siromašnim „Munchner Tafel“ je dobilo kamion čokoladnih vafla kojim je moglo, barem nakratko, zadovoljiti potrebe unesrećenih.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.