IGRAČ SPARTAKA IZ MOSKVE

Ponavlja se proces protiv bivšeg reprezentativca Nizozemske: Napao rođaka nožem

Sud u Amsterdamu je ponovo otvorio krivični postupak protiv veznog igrača Kvinsija Promesa

Sud ponavlja postupak protiv Promesa. AP

N. H.

15.3.2023

Sud u Amsterdamu je ponovo otvorio krivični postupak protiv veznog igrača moskovskog Spartaka, Kvinsija Promesa (Quincy), javljaju nizozemski mediji. Saslušanje će biti održano u petak. Prezicirano je da odluka o ovom slučaju neće biti donijeta 17. marta, a razlog odlaganja saopštit će istog dana.

U optužnici se navodi da je 31-godišnji igrač kriv za napad nožem na svog rođaka na zabavi 2020. godine. On je prvobitno optužen za pokušaj ubistva, ali su tužioci rekli da nema dovoljno dokaza za to.

Promes je postigao osam golova na 50 utakmica za reprerezentaciju Nizozemske, a član je moskovskog Spartaka od februara 2021. godine, kada se preselio iz Ajaksa.

Zanimljivo da je 11. januara postalo jasno da se ime Promesa pojavljuje i u slučaju krijumčarenja velikih količina kokaina i umješanost u kriminalne sheme. On je optuženom Pitu Vortelu (Piet Wortel) platio 250.000 eura, nakon što je preuzeo pošiljku droge. Vortel je trenutno u pritvoru, ali negira sve navode i povezanost sa Promesom, iako su pripadnici policije pronašli kontakte fudbalera na njegovom telefonu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.