KONFERENCIJSKA LIGA

Može li Pirićev i Miličevićev AEK do preokreta: Očekivanja ogromna za Viljareal i Lacio

Večeras su na programu revanš dueli osmine finala Konferencijske lige

Može li Pirićev i Miličevićev AEK do iznenađenja. Screenshot/Twitter

16.3.2023

Večeras su na programu revanš dueli osmine finala Konferencijske lige. Zasigurno, najinteresantniji duel za nas u Bosni i Hercegovini će se igrati u Londonu. 

Pošto će Miličević i Pirić gostovati Vest Hemu u uzvratnoj utakmici, nakon što su u prvoj poraženi 0:2 na svom stadionu. 

AEK Larnaka u ovu utakmicu ulazi kao izraziti autsajder, ali ih to neće omesti u njihovom planu. Ta uloga im može donijeti i određene prednosti, s obzirom da oni nemaju o ćemu da brinu, sav teret je na leđima igrača Vest Hema. Pogotovo kad se na to doda i loša igra Čekićara u Premijer ligi i njihova borba za opstanak.

AZ Alkmar - Lacio

Sigurno utakmica sa najvećim potencijalom je između AZ Alkmara i Lacija. Duel trećeplasiranih u Italiji i Nizozemskoj, odigran u Rimu, je pripao AZ-u rezultatom 1:2 nakon preokreta. 

Paskal Jansen (Pascal), trener nizozemske ekipe, je napravio odličnu ekipu za ovu sezonu, a predvođeni su grčkim napadačem Vangelisem Pavlidisem koji je ove sezone postigao 14 golova u svim takmičenjima. 

Lacio je prema nekima i dalje favorit u ovom dvomeču, ali sigurno je da AZ neće lako predati ovaj dvomeč, a tek nakon što su vidjeli da mogu slaviti i na teškom gostovanju u Rimu.

Viljareal - Anderleht

Prošlogodišnji polufinalista Lige prvaka, ekipa Viljareala će dočekati Anderleht. 

Belgijska ekipa nije u formi ove sezone, pa je rezultat iz prve utakmice u kojoj su remizirali dosta iznenadio. Viljareal, također, igra u promjenljivoj formi, ali su sigurno favorit u ovoj utakmici. 

Obje ekipe će se potruditi da prođu u narednu fazu jer bi im to znatno moglo olakšati igranje evropskih takmičenja u narednoj sezoni, ali uloga favorita će pripasti domaćinu. 

Raspored osmina finala Konferencijske lige 16.3: 
18:45 
Slovan Bratislava - Baze (prva utakmica 2:2)
Đurgarden - Leh (0:2)
Sivaspor - Fiorentina (0:1)

21:00
Viljareal - Anderleht (1:1)
Vest Hem - AEK Larnaka (2:0)
AZ Alkmar - Lacio (2:1)
Nica - Šerif (1:0)

Gent je fenomenalnom predstavom u srijedu osigurao prolaz protiv Bašakšehira.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.