TRENER MARSEJA

Tudora pitali zašto ne koristi igrača plaćenog 32 miliona eura

Kvalitetan je igrač, koji se mora priviknuti na fizički zahtjevno takmičenje, rekao je Tudor

Igor Tudor. Printscreen

H. J. I.

17.3.2023

Marsej, čiji je trener Igor Tudor, u nedjelju u 20:45 gostuje kod Reimsa u 28. kolu francuskog prvenstva. Tudor je najavio utakmicu na konferenciji za medije. 

- Uvijek radimo kako bismo bili najbolji. Sezona je duga. Ligue 1 je takmičenje u kojem najbolje ekipe protiv svakoga mogu izgubiti bodove. Imamo dobru sezonu, skupili smo puno bodova - rekao je Tudor.

Odgovarao na pitanja o Vitinhiju

Novinari su ga pitali o Vitinhi (23), Portugalcu koji je u januaru došao iz Benfice za 32 miliona eura i koji je dosad dobio tek nekoliko minuta. 

- Zadovoljan sam načinom na koji rad. Kvalitetan je igrač, koji se mora priviknuti na fizički zahtjevno takmičenje. Nije lako, još mu treba vremena. No možemo računati na njega, još je puno utakmica do kraja - izjavio je hrvatski trener.

Tudor je odgovorio i na tvrdnju da njegova ekipa u posljednje vrijeme stvara manje prilika. 

- Mislim da i dalje stvaramo puno prilika, a pogotke zabijaju različiti igrači. U konačnici, pitate li bilo kojeg trenera, reći će vam da plan B ne postoji.

Trener ima plan A, ideju na kojoj radi na treningu i pokušava je usavršiti. Nećemo promijeniti sve na poluvremenu. Možda se neka ekipa odbrambeno bolje pripremi za nas. Lakše je organizirati niski, odbrambeni blok pa prijetiti iz kontranapada nego razvijati pravu napadačku igru - rekao je Tudor.

Hvalio sudije

Francuski novinari izjavili su kako je Tudor na početku sezone hvalio suce. Pitali su ga ima li danas isto mišljenje.

- Da, mislim da mijenjam mišljenje - rekao je Tudor uz osmijeh, a zatim nastavio:

- Ne želim prigovarati, suđenje nam ne smije biti isprika. No u redu je reći što mislimo. Sudac je čovjek, može pogriješiti i tako utjecati na utakmicu. Normalno je da trener komentira odluke.

Tudor je govorio i o Reimsu, osmom klubu francuskog prvenstva koji ima 43 boda. 

- Rekao sam igračima da je to trenutno najbolja ekipa u Francuskoj. A to puno znači. Nedostaju nam odbrambeni igrači Balerdi i Kolašinac. Morat ćemo se prilagoditi - rekao je Tudor.

Reprezentitvna pauza

Nakon ovoga kola slijedi reprezentativca pauza. Marsej će iduću utakmicu 29. kola s Montpeljerom igrati u petak, 31. marta, nedugo nakon povratka igrača iz reprezentacija. Tudoru se to ne sviđa.

- Malo smo uvrijeđeni zbog toga. Igramo kod kuće, što je bitno, ali imat ćemo samo polovicu igrača u klubu tokom reprezentativne pauze. Bilo bi puno poštenije kada bismo igrali u subotu ili nedjelju. No moramo to prihvatiti - zaključio je Tudor.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.