OČEKIVANA ODLUKA

Bajern zvanično objavio: Tuhel je novi trener

Odluka je donesena od strane izvršnog direktora Olivera Kana i Sportskog direktora Hasana Salihamidžića

Službeno: Tuhel novi trener Bajerna. AP

N. H.

24.3.2023

Bajern Minhen je na svojim društvenim mrežama i zvaničnoj stranici objavio da je Tomas Tuhel (Thomas Tuchel) novi trener Bavaraca. 

Odluka je donesena od strane izvršnog direktora Olivera Kana (Kahn) i Sportskog direktora Hasana Salihamidžića, zajedno sa klupski predsjednikom Herberom Hajnerom (Herbert Hainer). 

- Ovo mi je bila najteža odluka u vrijeme dok sam bio član sportskog odbora Bajerna. Imao sam otvoren, prijateljski odnos pun povjerenja s Julianom od prvog dana. Žalim zbog rastanka s Julianom. No, nakon temeljite analize sportskog razvoja naše ekipe, posebno od januara te s iskustvom drugog dijela prethodne sezone, odlučili smo ga pustiti. Jako sam zahvalan Julianu za ono što je učinio za Bajern i želim mu sve najbolje - kazao je Salihamidžić.

Ovakva odluka je u velikoj mjeri šokantna, s obzirom na to da je Bajern drugi na tabeli Bundeslige sa samo bodom minusa u odnosu na tim iz Dortmunda, dok su u Ligi šampiona ubjedljivo izbacili Pari Sen Žermen, a u četvrtfinalu će 11. aprila odmjeriti snage sa Mančester sitijem

Tuhel je posljednji posao imao u Čelziju s kojim je osvojio Ligu prvaka, a onda naredne sezone bio otpušten.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.