VRHUNAC KARIJERE

Heroj Velsa član treće lige: Rasplakao se poslije utakmice

Hrvatska reprezentacija je u sinoćnjem duelu odigranom na Poljudu remizirala sa Velsom rezultatom 1:1 u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo

Nejtan Brodhed: Heroj Velsa u utakmici sa Hrvatskom. Pixsell / Matija Habljak

N. H.

26.3.2023

Hrvatska reprezentacija je u sinoćnjem duelu odigranom na Poljudu remizirala sa Velsom rezultatom 1:1 u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Andrej Kramarić je u 27. minuti pogodio za Hrvatsku. Ipak, u posljednjim trenucima utakmice domaću publiku je šokirao Nejtan Brodhed (Nathan Broadhead), koji je postigao gol u trećoj minuti sudijske nadoknade.

- Da vam budem iskren, ovo mi je malo previše sve skupa, vrlo sam emotivan. Čekao sam ovaj trenutak cijeli život. Trebali smo bod, pokušali smo i pobijediti, ali bod je jako dobar - rekao je Brodhed nakon utakmice. Izbornik Robert Pejdž (Page) je rekao kako se junak Velsa rasplakao na kraju utakmice.

Pogodak Hrvatskoj vrhunac je karijere za 24-godišnjeg Brodheda, koji igra u engleskoj trećoj ligi za Ipsvič. Po Transfermarktu vrijedi pola miliona eura. Ove je sezone za Vigan, u kojem je bio u prvom dijelu sezone, te za Ipsvič postigao devet golova.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.