PUT KA EURU 2024

Engleska i Slovenija sigurni, Island ubjedljiv protiv Lihtenštajna

Odigrane su još tri utakmice kvalifikacija za EURO 2024, a svi favoriti su slavili bez većih problema

Heri Kejn: Najbolji strijelac reprezentacije Engleske svih vremena. AP

N. H.

26.3.2023

Odigrane su još tri utakmice kvalifikacija za EURO 2024. Engleska je na svom terenu savladala Ukrajinu 2:0, a istim rezultatom Slovenija je također kod kuće bila bolja od San Marina. Dok je Island bio ubjedljiv u gostima protiv Lihtenštajna 7:0.

Engleska završila posao u tri minute

Iako se Geret Sautgejt (Gareth Southgate) suočio sa nekoliko ozbiljnih kadrovskih problema, poput povreda Risa Džejmsa (Reece James), Fila Fodena (Phil), suspenzije Luka Šoa (Shaw), Gordi Albion ipak je upisao i drugu pobedu u kvalifikacijama. Savladana je Ukrajina i napravljen je ozbiljan korak ka Evropskom prvenstvu.

Sve je riješeno u praktično tri minute. U 37. minutu Bukajo Saka (Bukayo) je odlično proigrao najboljeg reprezentativnog strijelca svih vremena Harija Kejna (Harry Kane). A u 40. minutu zvijezda Arsenala je i sama zatresla mrežu i tako zaokružio odličnu partiju protiv Ukrajinaca.

Island demolirao Lihtenštajna

Poslije poraza od reprezentacije Bosne i Hercegovine Island se pridigao i došao do prve pobjede. Očekivano savladan je u gostima Lihtenštajn 7:0, a briljirao je trostruki strijelac Aron Gunarson. Prije njegovog het-trika golove u prvom poluvremenu postigli su Olafson i Haraldson. A i poslije njegovog het-trika usledila su još dva gola. Strelci su bili Andri Gudjonsen i Elertson.

Do druge pobjede u kvalifikacijama došla je i Slovenija. Teže nego što se očekivalo, ekipa Matjaža Keka savladala je San Marino 2:0. Bravu gostiju Slovenci su otključali tek u 57. minutu kada je Šeško zatresao mrežu. Konačnih 2:0 postavio je defanzivac gostiju Di Majo koji je zatresao sopstvenu mrežu u 60. minutu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.