PRIJATELJSKA UTAKMICA

Argentina brojala do 7: Mesija het-trik približio Ronaldovom rekordu

Fudbalska reprezentacija Argentine je slavila protiv Kurasaa rezultatom 7:0

Lionel Mesi: Het-trik u pobjedi protiv Kurasaa. AP

N. H.

29.3.2023

Fudbalska reprezentacija Argentine je slavila protiv Kurasaa rezultatom 7:0 u prijateljskoj utakmici, koja se igrala u argentinskom gradu Santiago del Estero. Lionel Mesi (Messi) je postigao het-trik i tako došao do brojke od 102 gola u reprezentativnom dresu.

Fudbaleri Lionela Skalonija (Scaloni) su postigli pet golova u prvom poluvremenu, a tri od njih su bili upravo djelo legendarnog Argentinca, Lionela Mesija. Prvi gol na utakmici je viđen već u 20. minuti, dok je Nikolas Gonzalez (Nicolas) udvostručio vodstvo domaćina udarcem glavom.

Mesi je ponovo bio strijelac u 33. minuti, da bi samo dvije minute kasnio bio u ulozi asistenta za gol novog fudbalera Čelzija, Enca Fernandeza (Enzo). U 37. minuti je kompletirao het-trik. 

Anhel Di Marija (Angel Di Maria) je u 78. minuti postigao 6. gol Argnetine na ovoj utakmici, a posljednjih gol na utakmici je bio djelo Gonzala Montiela.

Mesi je trenutno treći na listi najboljih strijelaca svih vremena na zvaničnim utakmicama reprezentacija. Ispred njega su samo Kristijano Ronaldo (Cristiano) sa 122 pogodaka i iranski napdač Ali Daei 109 postignutih golova.

Argentina će biti prvoplasirana na FIFA-inoj listi od mjeseca aprila te će sa te pozicije skloniti dosadašnje lidere selekciju Brazila. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.