SAIGRAČI U ARGENTINI

Nevjerovatan gest Otamendija oduševio Mesija: Posvetio mu tetovažu

Otamendi i Mesi godinama igraju zajedno, a u decembru 2022. godine su dočekali da zajedno osvoje titulu na Svjetskom prvenstvu u Kataru

Otamendi: Posvetio tetovažu Lionelu Mesiju. Ap / Instagram

N. H.

31.3.2023

Standardni reprezentativac Argentine Nikolas Otamendi (Nicolas) je uradio tetovažu sa likom Lionela Mesija (Messi).

Otamendi i Mesi godinama igraju zajedno, a u decembru 2022. godine su dočekali da zajedno osvoje titulu na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

Defanzivac je tetovažu uradio pod nazivom „Vječna slava“, podsjećajući da je njegov reprezentativni kolega osvajanjem ovog pehara, uspio osvojiti sva najveća dostignuća u fudbalu. 

Na velikoj tetovaži se može vidjeti kako Mesi dodiruje pehar svjetskog prvaka, zlatna medalja, grb Fudbalskog saveza Argentine s tri zvjezdice (tri titule prvaka svijeta), ali i silueta Mesija koji gleda ka nebu. 

Ova gesta Otamendija je izazvala oduševljenje i nevjericu kod legendarnog Lionela Mesija koji se nije susretao sa situacijom da saigrač istetovira njegov lik.

- To što je prijatelj poput Nika uradio ovu tetovažu je za mene više nego posebno. Vidio sam puno spektakularnih stvari koje su ljudi radili nakon osvajanja trofeja, ali to što saigrač i prijatelj poput Nika Otamendija istetovira ovo, više je nego posebno. Hvala ti mnogo, Ota - stoji u objavi Mesija kao odgovor na ovaj potez defanzivca Benfike. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.