NJEMAČKA

Rat Bajernovih legendi, Salihamidžić stao u odbranu Kana

Mateus zamjerio način na koji je Naglesman dobio otkaz

Salihamidžić i Kan: Na istoj strani. Bundesliga

N. D.

2.4.2023

Oliver Kan (Kahn) je započeo pravi rat sa legendarnim Lotarom Mateusom (Lothar Mathaus), a razlog za to je odlazak Julijana Nagelsmana (Nagelsmann) iz Bajerna.

Odlazak Julijana Nagelsmana iz Bajerna podigao je veliku prašinu, a uživo su se pred kamerama njemačkih televizija posvađale i dvije legende. Lotar Mateus je napao Olivera Kana i upravu Bajerna zbog odlaska Nagelsmana i tretmana prema mladom treneru, a sada je nekadašnji čuvar mreže naširoko "Bildu" ispričao svoju verziju priče.

Šta Lotar govori

Pošto je Lotar Mateus rekao da je Kan "lažov", temperamentni Nijemac nije htio da šuti i bacio je otrovne strelice ka nekadašnjem saigraču iz Bajerna i reprezentacije Njemačke.

- Hasan Salihamidžić i ja smo rekli istinu o svima uključenim u proces. Ne znam šta Lotar govori, čuje i osjeća. Nakon završetka karijere Lotar je postao glavni kritičar njemačkog fudbala i sada to radi svuda. Ipak, postoje neke granice koje ne treba preći. Sada je rekao da smo uništili duh Bajerna. Evo ni sada ne znam šta mu to znači - rekao je Kan.

On je naglasio da je Mateus itekako osjetljiv kada se kritike upute njemu, pa onda zbog toga pretjeruje sa izjavama koje nisu na mjestu.

Besmislene izjave 

- Tek kada kritikujete tog glavnog kritičara on onda shvati da ne može to da podnese i pretjera u tako pretjeranim i besmislenim izjavama. To je Lotar i on se vjerovatno neće promijeniti. Hasan i ja smo uvijek govorili istinu i ove Lotarove optužbe to neće promijeniti. Da ponovim, informacija je procurila, a to nismo željeli. Ništa nismo mogli da uradimo tim povodom. Nismo htjeli Julijanu da saopštimo odluku telefonom jer je to totalno bez stila. Ako bi Lotar tako uradio, to je njegova briga - završio je Kan. 

Hasan Salihamidžić je u izjavi za "Bild" stao u odbranu onoga što je rekao Kan

- Čim smo imali pristanak Tomasa Tuhela (Thomas Tuchel), pokušao sam doći do Juliana – jednom, dva puta, tri puta. Onda sam nazvao njegove savjetnike, pa njega i konačno sam ga dobio. Oliver Kan je apsolutno govorio istinu. I za to mogu staviti ruku u vatru! Upravo tako sam to objasnio na konferenciji za novinare i ne vidim da treba dalje da pričamo o tome. To su činjenice koje stoje. To je istina - kazao je Salihamidžić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.