ODLIČNI FUDBALERI

Ko su braća Barkola: Jedan srušio PSG, drugi igra u Premijer ligi BiH

Dok je na Parku prinčeva gostovao Lion i slavio golom Bredlija, Malkolm je sa reprezentacijom Toga na reprezentativnoj pauzi

Malkolm i Bredli Barkola. Screenshot/Twitter

N. H.

3.4.2023

Fudbaleri PSG-a su sinoć ponovo kiksali te još jednom razočarali svoje navijače. Na Parku prinčeva je gostovao Lion i slavio rezultatom 0:1. Ovo je bio drugi poraz u nizu Parižana, a čak peti ove sezone.

Novi heroj Liona

Najveći problem u porazu PSG-a je sigurno bilo to što, uprkos atomskom napadu, nisu uspjeli ni ozbiljno zaprijetiti gostima.

Lion sa druge strane može biti jako zadovoljan. U 39. minuti su imali šansu da povedu iz penala, ali tu priliku je propustio Aleksandar Lakazet (Alexander Lacazette).

Ipak, heroj je bio, do sinoć malo poznati, Bredli Barkola (Bradley Barcola). 20-godišnji napadač je uspio postići pogodak, četvrti u ovoj sezoni, te srušiti Svece.

Brat nastupa za Tuzla City

Mladi reprezentativac Francuske postaje još zanimljiviji kada saznamo da njegov brat, Malkolm (Malcolm), nastupa za Tuzla City, koji se takmiči u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Malkom je u Bosnu i Hercegovinu stigao na ljeto prošle godine, upravo iz redova Liona u kojem nikad nije dobio pravu priliku.

Barkola se nije snašao ni u ekipi koju predvodi Milenko Bošnjaković, pošto je od početka sezone nastupio samo pet puta. 

Zanimljiva je činjenica da je za reprezentaciju Toga nastupio 18 puta, s kojom se nalazi i trenutno na reprezentativnoj pauzi zbog kvalifikacija za Afrički kup nacija. 

Iz kluba su nam potvrdili da će se mladi Togoanac, rođen u Francuskoj, vratiti u BiH do 6. aprila.  

On je sa svojom reprezentacijom u kvalifikacijama za Afrički kup nacija na posljednjem mjestu u grupi, u kojoj se još nalaze Burkina Faso, Kape Verde i Esvatini, sa samo dva osvojena boda iz četiri utakmice. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.