ZAISKRILO NA POLUVREMENU

Zabilježen okršaj Spaletija i Maldinija: Nisu ostali dužni jedan drugom

U sklopu 28. kola italijanske Serije A fudbaleri Napolija su dočekali ekipu Milana i bili ubjedljivo poraženi rezultatom 0:4

Maldini i Spaleti se posvađali u tunelu. Screenshot/Twitter

N. H.

3.4.2023

U sklopu 28. kola italijanske Serije A fudbaleri Napolija su dočekali ekipu Milana i bili ubjedljivo poraženi rezultatom 0:4.

Ovo je bila možda i najslabija partija napuljske ekipe u ovoj sezoni, a ona je upravo došla protiv protivnika s kojim će se sastati u četvrtfinalu Lige prvaka sljedeće sedmice.

Dva gola za Milan je postigao Rafael Leao, dok su se Brahim Diaz i Salemakers (Saelemaekers) upisali po jednom u listu strijelaca.

Unatoč tome, Napoli ima 16 bodova prednosti nad drugoplasiranim Lacijem i bilo bi potrebno pravo čudo da ih neko pretekne u posljednjih 11 kola.

Utakmicu su pored pobjede gostiju obilježili i neredi na tribinama. Naime, izbila je tučnjava između navijača Napolija.  

Uz to, neposredno prije početka drugog poluvremena, u tunelu je došlo do verbalno obračuna trenera Napolija, Lućana Spaletija (Luciano Spalletti) i sportskog direktora Milana, Paola Maldinija.

Legendarni stoper je žestoko odbrusio treneru, a čitači sa usana su, navodno, uspjeli odgonetnuti o čemu je bilo riječ.

Spaleti je ispitivao Rafaela Leaa o njegovoj proslavi gola, u ne tako lijepom maniru, a umjesto Portugalca odgovorio mu je Maldini.

- Treneru, nervozan si, osvojili ste prvenstvo. Šta hoćeš kojeg vrag? – poručila je legenda Milana Spaletiju, na šta se on samo nasmijao.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.