NEVOLJE U RAJU

Prvi problemi za Tuhela: Portugalac napravio scenu, Salihamidžić ga pravdao

Žoao Kanselo je posljednjeg dana prijelaznog roka došao u Bajern, ali nije uživao ni u povjerenju Nagelsmana, a ni Tuhela

Salihamidžić: Smirio situaciju sa Kanselom. Bayern

N. H.

3.4.2023

Portugalac Žoao Kanselo (Joao Cancelo) je nesretan u Bajernu zbog slabe minutaže. Nakon utakmice protiv Borusije Dortmund je napravio novu scenu, pošto je bez slavlja sa saigračima otišao u svlačionicu, a nakon svega Hasan Salihamidžić, sportski direktor Bavaraca, bio je primoran da se oglasi i smiri strasti.

Nemaju povjerenja u Kansela

Kanselo je posljednjeg dana prijelaznog roka napusitio Mančester siti i došao u minhenski Bajern na posudbu, a očekivalo se da će biti jedan od glavnih igrača i standardan na poziciji desnog beka Bavaraca.

Međutim, on nije dobio povjerenje zbog kojeg je došao i upao je u slične probleme koje je imao u Sitiju, gdje mu je također bila limitirana minutaža.

Ljut napustio teren

On je bio veoma ljut nakon derbija vrha Bundeslige protiv Borusije Dortmund, koji je završio rezultatom 4:2 u korist Bajerna, nakon što je na terenu bio samo desetak minuta. Reakcija na to je bila da je otišao u svlačionicu i nije slavio pobjedu s ostatkom ekipe ispred navijača.

Situaciju smirio Salihamidžić

Naravno to je problem i za trenera Tomasa Tuhela (Thomas Tuchel), prvi otkad je trener Bavaraca. Nakon svega, oglasio se i Salihamidžić i kazao šta on misli o toj situaciji.

- Dosta je emocija nakon utakmice. Nije to nikakav problem, normalno je kada je igrač razočaran jer ne igra utakmicu. Kanselo je vrhunski igrač i dobit će priliku za igru - kazao je Salihamidžić.

Bajern će na kraju sezone imati priliku da otkupi ugovor Portugalca za 70 miliona eura, ali njemački mediji pišu da će teško doći do takvog dogovora. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.