CRNO IM SE PIŠE

Čeferin o aferi Barselone: Jedna od najozbiljnijih situacija u fudbalu

Postupak je pokrenut pred španskim sudom, ali je istragu pokrenula i UEFA, a o tome se oglasio i prvi čovjek UEFA-e Aleksander Čeferin

Čeferin: Komentarisao Barseloninu aferu. UEFA

N. H.

3.4.2023

Afera Barselone s podmićivanjem Žoze Marije Enrikeza Negreire (Jose Maria Enriquez ), potpredsjednika španske sudijske komisije, potresla je španski, ali i svjetski fudbal.

Postupak prokomentarisao Čeferin

Postupak je pokrenut pred španskim sudom, ali je istragu pokrenula i UEFA. Ono što katalonskog giganta može posebno zabrinuti jesu i riječi prvog čovjeka krovne organizacije evropskog fudbala – Aleksandera Čeferina.

Predsjednik UEFA-e je dao intervju za list Ekipa iz Slovenije, u kojem se dotakao i teme u vezi s Barselonom.

Iako zbog istrage ne može da se temom bavi konkretnije, Čeferin je kratko prokomentarisao situaciju i istakao da je u pitanju nešto najozbiljnije što je vidio u fudbalu, otkad je u njemu.

- Naravno, ne mogu direktno da komentarišem ovo iz dva razloga. Prvo, zato što imamo nezavisnu disciplinsku komisiju. I drugo, jer se nisam detaljno bavio materijom. Međutim, mogu nešto da kažem. Što se mene tiče i kako sam informisan, situacija je krajnje ozbiljna. Toliko ozbiljna da je, prema mom mišljenju, jedna od najozbiljnijih u fudbalu otkako sam u njemu. Na nivou španske lige, naravno, stvar je zastarjela i ne može imati konkretne posljedice, dok je postupak u toku na nivou španskog građanskog tužilaštva. Isto važi i za UEFA, ni ovdje ništa nije zastarjelo - rekao je Čeferin za Ekipu.

Prijeti izbacivanje iz evropskih takmičenja

Podsjećamo, Barselona se tereti da je godinama na račun spomenutog Negreire uplaćivala ogromne svote novca. Priča se o milionima, a nedavno se pojavio i dokument s uplatama u visini 1,4 miliona eura.

Njima se zbog ovog slučaja, ukoliko se ispostavi da su krivi, prijeti čak i izbacivanjem iz evropskih takmičenja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.