U CENTRU PAŽNJE

Slučaj Negreira: Tebas demantuje da je dao lažne dokaze

Sadašnji predsjednik Barcelone Đoan Laporta je optužio prvog čovjeka španske lige da je opsjednut njegovim klubom i da namjerno opstruira rad kluba

Tebas: Predsjednik La Lige demantuje optužbe. Screenshot/Twitter

N. H.

3.4.2023

Predsjednik La Lige Havijer Tebas (Javier) je, navodno, dao lažne dokaze Tužilaštvu u slučaju koji se vodi protiv Barselone, njenog nekadašnjeg predsjednika Đosepa Bartomeua (Josep) i Sandra Rosela.

Međusobno optuživanje

Sadašnji predsjednik Barcelone Đoan Laporta (Joan) je optužio prvog čovjeka španske lige da je opsjednut njegovim klubom i da namjerno opstruira rad kluba kada je riječ o kupovini i registraciji igrača.

Španski mediji prenose da je Tebas dao lažne dokaze tužilaštvu tako što im je dostavio rukom pisan dokument, koji je potpisao nekadašnji direktor Barcelone Đosep Kontreras (Josep Contreras).

Sporni dokument

Kontrerasova porodica sada tvrdi da taj dokument nema nikakve veze sa slučajem Negreira i da se u njemu ne spominju Bartomeu i Laporta.

Tebas je, navodno, dokument dostavio 22. februara uz pogrešan navod da se odnosi na bivšeg i sadašnjeg predsjednika Barcelone. Kontrerasova porodica tvrdi da se u njemu samo spominju imena advokata Emilija Romana, njegovog saradnika Ramona Rosela i uposlenika Banke Katalonije Đosepa Marije.

Odgovor Tebasa

Tebas je sve navode odmah na Twitteru.

- To je laž, ne optužujemo nikoga. Ova vijest ne pokazuje šta u dokumentu piše niti pokazuje bilo kakve optužbe protiv bilo koga - napisao je Tebas.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.