PLAĆEN 80 MILIONA EURA

Njemačka zvijezda priznala: Jedem gumene bombone na poluvremenu, ne mogu bez njih

Njemački napadač i član Čelzija, Kai Haverc (Havertz), je otkrio u intervjuu kako je dao sve od sebe da se hrani zdravo, ali da nije uspio

Haverc: Govorio o svojim prehrambenim navikama. Screenshot/Youtube

N. H.

4.4.2023

Njemački napadač i član Čelzija, Kai Haverc (Havertz), je otkrio u intervjuu za njemački youtube kanal „Ehrenpflaume“ kako je dao sve od sebe da se hrani zdravo, ali da nije uspio.

- Iskreno, nisam se dobro osjećao. Totalni sam frik što se tiče šećera. Jučer sam popio Coca-Colu nakon utakmice. Trebali su mi slatkiši jer mi oni daju snagu i energiju. Kuhar mi je rekao da prestanem s tim. Prestao sam, ali tijelo mi nije dobro reagovalo - ispričao je Haverc u tom razgovoru.

- S druge strane, u Čelziju smo imali nutricionistu koji je govorio potpuno suprotno. Rekao je da mi trebaju Fanta ili Coca-cola, svaki dan jedno piće. Na poluvremenu jedem gumene bombone. Nakon što sam ponovno počeo uzimati slatko, imao sam puno energije - dodao je Haverc.

Njemački fudbaler je ove sezone uspio postići devet golova u 37 nastupa za londonsku ekipu. Čelzi ga je 2020. godine doveo za, prema Transfermarktu, 80 miliona eura i iz Bajer Leverkusena.

Ukupno je dosad upisao 128 nastupa i postigao 32 gola za Čelzi. U njemačkoj reprezentaciji ima 34 utakmice i 12 pogodaka. Ugovor mu vrijedi do ljeta 2025. godine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.