ZVIJEZDA ARGENTINE

Mesi otkrio: Murinjo mi je rekao da uzmem bijeli dres i da idem s Kristijanom Ronaldom na trening

Sir Aleks me je grlio i ljubio u čelo čak i kada smo pobijedili njegov Mančester junajted u finalu Lige prvaka

Mesi u razgovoru s Murinjom. Twitter

E. T.

4.4.2023

Leo Mesi (Messi), za mnoge najbolji nogometaš svih vremena rekao je da su mu Aleks Ferguson i Žoze Murinjo omiljeni treneri s kojima nije imao priliku raditi. 

Zvijezda Pari Sen Žermena i Argentine otkriva kako je izgledalo iz njegovog ugla kada se susreo s njima dok je bio u Barseloni. Prvo sa Fergusonom, protiv koga je bio u finalu Lige šampiona u Londonu 2011. godine.

- Posebno poštovanje imam za Murinja i Fergusona. Sir Aleks me je grlio i ljubio u čelo čak i kada smo pobijedili njegov Mančester junajted u finalu Lige prvaka. Govorio mi je stvari koje nisam razumio, ali njegov govor tijela mi je pokazao koliko je veliki čovjek - rekao je Mesi.

Ipak, mnogo više pamti epske susrete sa Murinjom...

- Mnogo volim Murinja. Nasmijava me svaki put kada se nađemo jedan naspram drugog, uvijek smisli nešto. Kada je bio u Real Madridu, pred zagrijavanje, prišao mi je i rekao "Hej Leo, nosiš pogrešan dres i na pogrešnoj si strani. Idi u svlačionicu i uzmi bijeli dres i pridruži se Kristijanu na treningu - rekao je Mesi.

Otkrio je i jednu anegdotu.

- Svi su se smijali dok me je rukom vukao da zagrijavam igrače Real Madrida. Znao je da me povuče u stranu i kaže nešto što ne smijem nikome da prenesem. Svaki put kada sam igrao protiv njega, bilo Intera ili Reala, bio je veoma zabavan i prijatan - završio je Mesi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.