PROMJENE U INTERU?

Ima li Džeko novog trenera: Hrvat favorit za nasljednika Inzagija

Ivan Jurić je već radio u Interu kao pomoćnik Gasperinija, a od tada je uspješno vodio ekipe poptu Krotonea, Verone i Torina

Inter: Hrvat favorit za nasljednika Inzagija. AP

N. H.

5.4.2023

Inter ove sezone, pod vodstvom italijanskog stručnjaka Simonea Inzagija (Inzaghi), ne izgleda kao ekipa kojoj se zavidi na formi, pa su sve veće šanse da su glasine o njegovoj smjeni istinite.

U igri za dva trofeja

Inter je trenutno četvrti na tabeli Serije A i odavno su izgubili sve šanse da se bore za Skudeto. Ipak, oni su još u igri za druga dva trofeja, Ligu prvaka i Kup Italije, što znači da se Inzagijev tim može nadati barem podizanju jednog pehara ove sezone.

Dakako da mu dodatni pritisak stvaraju i potencijalni kandidati koji bi ga mogli zamijeniti, a prema pisanjima italijanskih medija, jedan od njih je i hrvatski trener Ivan Jurić.

Kandidati za klupu Intera

Jurić je već boravio u Interu, kao pomoćni trener Đan Pijero Gasperinija (Gian Piero Gasperini), dok je kao glavni trener uspješno vodio Mantovu, Krotone, Veronu, kao i Torino, na čijoj je klupi od 2021. godine.

Osim Jurića, za nasljednika Inzagija se spominju još i Tijago Mota (Thiago Motta), Žoze Murinjo (Jose Mourinho) te mendažer Brajtona Roberto De Zerbi.

Ostaje da vidimo da li će se čelnici Intera odlučiti za hrvatskog stručnjaka, što bi moglo značiti da s klupe vodi i kapitena reprezentacije BiH Edina Džeku, kojem ugovor s milanskim timom ističe naljeto, ali su u toku pregovori o njegovom nastavku. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.