PARIZ

Poznato ime novog kandidata za klupu PSG-a: Njemački stručnjak trenutno favorit

Julian Nagelsman je glavni kandidat za klupu PSG-a koji od dolaska bogatih vlasnika čeka na to da podigne pehar Lige prvaka

Nagelsman: Kandidat za trenera PSG-a. AP

N. H.

5.4.2023

Kristof Galtije (Christophe Galtier) neće voditi PSG sljedeće sezone, barem prema informacijama koje prenose francuski mediji. Vlasnici PSG-a ne mogu oprostiti Galtijeu ispadanje iz Lige prvaka u osmini finala od Bajerna.

Abdelah Bulma (Abdellah Boulma), novinar koji je prvi prenio ovu vijest, navodi da u klubu razmišljaju da Galtije otkaz dobije već sad, a ne na kraju sezone. U tom slučaju bi do kraja sezone PSG našao privremenog trenera te u junu doveo novo veliko ime.

Isti izvor tvrdi da su se več obratili Julianu Nagelsmanu (Nagelsamann), njemačkom treneru koji je donedavno vodio i Bajern, a povezivao se i sa Čelzijem. Navodno su već obavljeni prvi razogovori oko njegovog dolaska u glavni grad Francuske. Kao potencijalni trener se spominje i Zinedin Zidan (Zinedine Zidane), koji je dvije godine bez posla otkako je napustio madridski Real.

Galtije je PSG preuzeo prošle godine i klub je vodio na 41 utakmici. Ostvario je 28 pobjeda uz osam poraza i pet neriješenih rezultata. PSG na vrhu francuskog prvenstva ima prednost od šest bodova ispred Lensa i Marseja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.