BRANIO TRENERA

Željko Buvač napao novinara poslije poraza: Klub se izvinio

Željko Buvač, stručnjak koji je rodom iz Omarske, je u Rusiji napravio pravi skandal, nakon što je neprikladno odgovorio na pitanje novinara

Buvač: Skandalozno ponašanje na konferenciji za medije. AP

N. H.

5.4.2023

Željko Buvač, stručnjak koji je rodom iz Omarske, je u Rusiji napravio pravi skandal, nakon što je neprikladno odgovorio na pitanje novinara. Njegov klub Dinamo Moskva, u kojem trenutno radi kao sportski direktor, se izvinio saopćenjem za javnost.

Nakon što je moskovski klub eliminisan iz Ruskog kupa od drugoligaša Akrona, na udaru se našao srbijanski trener Slaviša Jokanović.

Jokanovića su na konferenciji za medije poslije poraza pitali da li ima osjećaj kako bi mogao ostati bez posla, nakon čega je on odgovorio kako to nije pitanje za njega, već za šefove kluba.

Potom je pred medije izašao i Buvač, koji je napao novinara reakvši „To je glupo pitanje, kao i ti“.

Javnost je bila zgrožena ponašanjem sportskog direktora moskovskog Dinama, a klub je izdao saopćenje u kojem se izvinio novinarima zbog ponašanja njihovog sportskog direktora.

Buvač je rođen 1961. godine u Omarskoj, a u igračkoj karijeri je najviše vremena proveo kao član banjalučkog Borca i Mainca.

Poznat je postao kao „desna ruka“ Jirgena Klopa (Jurgen Klopp), pošto je sa njim bio u Maincu, Borusiji Dortmund i Liverpulu.  

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.