SERIJA A

Neočekivana zarada Rome: Pedro im plaća milion eura, ukoliko potpiše novi ugovor

35-godišnji Pedro je 2021. godine stigao u Lacio iz Rome, a pošto je bio pod ugovorom, morao je pristati na posebnu klauzulu

Pedro: Postigao gol za obje ekipe u derbiju Rima. AP

N. H.

6.4.2023

Bivši reprezentativac Španije i trenutni član Lacija, Pedro, će morati da plati Romi milion eura ako produži ugovor s „nebeskoplavima“, prenose italijanski mediji.

Čudna klauzula

35-godišnji Pedro je 2021. godine stigao u Lacio iz Rome, a pošto je bio pod ugovorom, morao je pristati na klauzulu u ugovoru po kojoj će morati da svom bivšem klubu isplati milion eura.

Italijanski mediji ističu da ova klauzula postoji samo za fudbalere, koji direktno pređu iz Rome u Lacio. Pedro je prvi koji je to uradio još od 1985. godine, kada je to uradio golman Astutiljo Maljolija (Astutillo Malgioglio).

Strijelac za obje ekipe u derbiju Rima

Španac je dva dana poslije potpisa ugovora debitovao, a na debiju je uspio postići i gol. Gol je postigao i mjesec kasnije, kada je igrao na utakmici protiv Rome. On je tako postao tek treći fudbaler kojem je pošlo za rukom da postigne gol za obje ekipe u rimskom derbiju.

Prije Rome je još nastupao za Čelzi i Barcelonu, dok je član selekcije Španije bio od 2010. do 2017. godine i uspio je odigrati 65 utakmica. Za Lacio ove sezone je nastupio na 36 utakmica i sedam puta se uspio upisati u listu strijelaca.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.