POPULARNI "EL LOCO"

Povratak legendarnog Argentinca: Preuzima klupu Urugvaja

Marselo Bielsa bi, prema svemu sudeći, trebao postati novi selektor fudbalske reprezentacije Urugvaja

Bielsa: Novi selektor Urugvaja. AP

N. H.

7.4.2023

Legendarni argentinski trener Marselo Bielsa (Marcelo) bi, prema svemu sudeći, trebao postati novi selektor fudbalske reprezentacije Urugvaja.

Nakon ispadanja u grupnoj fazi Svjetskog prvenstva, krajem prošle godine, Urugvaj se zahvalio Diegu Alonsu, koji nije uspio izaći iz grupe sa Ganom, Južnom Korejom i Portugalom. 47-godišnjem je taj loš rezultat presudio.

Urugvaj je od tog momenta u potrazi za novim selektorom i to bi vrlo brzo trebao postati iskusni Argentinac. Usmeni dogovor Bielse i Fudbalskog saveza Urugvaja već postoji i sve još treba samo pretočiti na papir kako bi se dobila službena nota.

Popularni El Loco je u svojoj karijeri već vodio reprezentacije Argentine i Čilea, a radio je i u velikom broju evropskih klubova. Bio je trener Atletiko Bilbaa, Marseja, Lacija i Lila, dok je posljednji posao obavljao u Lidsu gdje je bio trener od 2018. do 2022. godine, u kojim je uspio vratiti ekipu iz Čempionšipa u Premijer ligu Engleske, ali je nakon niza loših rezultata dobio otkaz u ovom klubu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.