TRAŽI SE ZAMJENA

Ko će zamijeniti Anćelotija na klupi Real Madrida

I ovaj put puno toga će ovisiti raspletu bitke za trofeje

Anćeloti: Ko će ga zamijeniti. Twitter

Z. K.

8.4.2023

I dalje nije jasno hoće li Karlo Anćeloti (Carlo Ancelotti) ostati trener Real Madrida i iduće sezone. Engleski Mirror tvrdi da neće i da Real već traži zamjenu. 

Glavni kandidat

Prema informacijama engleskog dnevnika, italijanski stručnjak će preuzeti klupu brazilske reprezentacije, dok bi na njegovo mjesto mogao doći trener Arsenala Mikel Arteta.

Mirror tvrdi da je Arteta glavni kandidat za novog trenera Reala, a da bi njega u Arsenalu mogao zamijeniti Roberto de Zerbi, koji je postao glavni menadžera Brightona nakon što je Graham Potter prešao u Chelsea.

U eteru se pojavila još jedna informacija koja sugerira da bi Anćeloti doista mogao napustiti Madrid. Naime, Anćelotijev sin i pomoćnik u Realu, Davide, navodno je prihvatio ponudu Basela da postane njegov glavni trener.

Kraj sezone

Stara je navada na Santiago Bernabeuu da se u sudbini trenera i pojedinih igrača odlučuje na kraju sezone. Krajnji rezultat više-manje kroji sve u Realu. I ovaj put puno toga će ovisiti raspletu bitke za trofeje. Real je u igri za Ligu prvaka i Kup kralja, dok je Barcelona daleko odmakla u španskom prvenstvu.

Za Real je Kup kralja samo utješna nagrada. Sezona se ne bi smatrala uspješnom ako bi sve ostalo samo na tom trofeju. Dakle, u fokusu Madriđana je Liga prvaka. Real u četvrtfinalu čeka Čelzi, a u polufinalu Mančester siti ili Bajern.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.