ENGLESKA PREMIJER LIGA

Njukasl i Totenhem grabe prema Ligi prvaka, Čelzi ponovo poražen

Borba za ulazak u evropska takmičenja je na vrhuncu, ali favoriti, barem u nekim slučajevima, su uspjeli slaviti

Njukasl: Treći na tabeli Premijer lige. AP

8.4.2023

Fudbaleri Njukasla su na gostovanju kod Brentforda nastavili igranje odlične sezone. Oni su nakon preokreta slavili rezultatom 1:2 i sada su trećeplasirana ekipa Premijer lige Engleske.

Brentford je poveo u drugoj minuti sudijske nadoknade prvog poluvremena preko Ajvana Tonija (Ivan Toney), koji je pogodio iz penala. Zanimljivo je da je nekih 15 minuta ranije isti igrač promašio penal. 

Ipak, Njukaslu nije trebalo puno za povratak. Prvo su izjednačili pošto je golman Brentforda David Raja (Raya) postigao autogol, da bi preko Aleksandera Isaka u potpunosti preokrenuli. 

Totenhem je teškom mukom na istoimenom stadionu došao do pobjede protiv Brajtona. Rezultat je glasio 2:1, a zanimljivo je da su oba trenera isključena poslije sukoba u 59. minuti. 

Londonska ekipa je povela preko Hong-Min Sona (Heung) u 10. minuti, a asistent je bio Ivan Perišić. Gostima sa juga Engleske nije trebalo dugo da izjednače, pošto je u 34. minuti Luis Dank (Lewis Dunk) postigao gol, poslije odličnog ubačaja iz kornera od strane Solija Marča (Solly March). 

Konačnih 2:1 je postavio, ko drugi nego, kapiten Heri Kejn (Harry Kane) u 79. minuti. Totenhem je poslije ove pobjede 5. na tabeli sa 53 boda i nalaze se tri boda iza Mančester junajteda, dok je Brajton 7. sa 46.

Čelzi je i pod novim-starim trenerom Frenkom Lampardom (Frank) nastavio igrati veoma loše. Oni su na gostovanju kod Vulverhemptona poraženi rezultatom 1:0. 

Konačni rezultat je postavio Mateus Nunjes (Mattheus Nunes) u 31. minuti, nakon što je naletio na loptu i sa desne ivice šesnaesterca je poslao u suprotni ugao. 

Vulverhemptonu ova pobjeda znači u borbi za opstanak. Trenutno su 12., a Notingem Forest koji je 18. je samo četiri boda iza njih. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.