LA LIGA

Viljareal poslije preokreta slavio u Madridu: Kraljevi ponovo kiksali

Pobjedi gostiju se najviše obradovala Barcelona, koja polako korača ka tituli, a značit će i Žutoj podmornici u borbi za Ligu prvaka

Viljareal: Slavili nakon preokreta u Madridu. AP

8.4.2023

Real Madrid je ponovo kiksao na Santiago Bernabeu. Ovaj put su poraženi, nakon preokreta, u duelu sa Viljarealom. Rezultat je glasio 2:3.

Kraljevski klub je poveo u 16. minuti, pošto je štoper Viljareala Pau Tores nesretno postigao autogol. 

Izjednačenje je došlo u 39. minuti preko nigerijskog krilnog napadača Samuela Čukvuezea (Samuel Chukwueze). Nigerijac je fenomenalnim driblingom u potpunosti izbacio Nača (Nacho) i poslije toga loptu poslao u rašlje. 

Vinisijus Žunior (Vinicius Jr.) je Real doveo ponovo u vodstvo u 48. minuti. Brazilac je četiri igrača Žute podmornice prošao poput kapija u slalomu i onda plasirao loptu pored Pepea Reine. 

Ipak, Viljareal nije odustajao pa su u 70. minuti preko Hose Luis Moralesa (Jose) izjednačili, da bi deset minuta kasnije došli i do gola koji im je donio puni plijen preko Čukvuezea, kojem je to bio drugi pogodak na utakmici. 

Real je trenutno 2. sa 59 osvojenih bodova. Oni se nalaze 12 bodova iza Barcelone, uz odigranu utakmicu više i šanse za titulu su im minimalne.

Viljareal se ovom pobjedom približio Ligi prvaka i sada su udaljeni četiri boda od Real Sosijedada koji drži posljednju poziciju koja vodi u Ligu prvaka naredne sezone.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.