ENGLESKA PREMIJER LIGA

Šou mladog Francuza na Eland Roudu: Olise sa tri asistencije potopio Lids

Navijači Lidsa su očekivali da će njihovi ljubimci novom pobjedom poboljšati šanse u borbi za opstanak, a umjesto toga su doživjeli težak poraz

Olise: Postao najmlađi igrač koji je upisao 3 asistencije na utakmici iz igre. Screenshot/Twitter

N. H.

9.4.2023

Veliko poniženje se desilo na Eland Roudu. Navijači Lids junajteda su očekivali da će njihovi ljubimci novom pobjedom poboljšati šanse u borbi za opstanak, a umjesto toga su doživjeli težak poraz. Lidsu je gostovao Kristal Palas i na opšte znenađenje slavio čak 1:5. 

Utakmica 30. kola u koju su gosti ušli bez ponajboljeg igrača Vilfreda Zahe (Wilfried), je loše počela po njih.

Naime, Patrik Bamford (Patrick) je u 21. minuti, poslije kornera, odlično zahvatio loptu glavom i poslao je uz samu stativu. Gol pogledajte ovdje.

Međutim, tada je na scenu stupio Mark Gehi (Guehi), koji je do tog momenta bio najslabija karika u utakmici, te pogodio za poravnanje u posljednjim sekundama prvog poluvremena. Gol pogledajte ovdje.

U drugom poluvremenu je krenuo potpuni raspad Lidsa, a tome je ponajviše kumovao Mišel Olise (Michael), 21-godišni mladi reprezentativac Francuske, koji je upisao tri asistencije.

Strijelci za Kristal Palas su bili Džordan Aju (Jordan Ayew) u 53. i 77. minuti, dok su se između ta dva gola u strijelce stigli upisati i Ebereči Eze (Eberechi) u 55. i Odson Eduar (Odsonne Edouard) u 69. minuti. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.