MORA NA SUD

Baena tužio Valverda policiji zbog nokauta poslije utakmice

Alehandro Baena podnio tužbu španskoj policiji protiv fudbalera madridskog Reala Federika Valverdea, zbog udarca u lice

Baena tužio Valverdea zbog fizičkog napada. Twitter

N. H.

10.4.2023

Viljareal je izdao saopćenje, u kojem piše da je njihov napadač Alehandro Baena (Alejandro) podnio tužbu španskoj policiji protiv fudbalera madridskog Reala Federika Valverdea (Federico), zbog udarca u lice, koji mu je Urugvajac nanio poslije utakmice njihova dva tima, odigranog u subotu.

- Fudbaler Viljareala Aleks Baena pretrpio je nasilje, kada je krenuo ka autobusu tima, pošto je odigrao utakmicu protiv Real Madrida na „Santiago Bernabeu“. 

Suočen sa ovom situacijom, igrač je odlučio da podnese odgovarajuću žalbu protiv agresora Nacionalnoj policiji. Viljareal još jednom odbacuje svaki čin nasilja i čvrsto vjeruje u verziju svog igrača, kojeg će podržavati tokom cijelog ovog procesa - navodi se u saopćenju kluba.

Međutim, španski list "Marca" je napisao da Valverde nije u opasnosti od sportske kazne, jer je žalba podnijeta samo policiji, ali ne i Disciplinskoj komisiji La Lige. Prema pisanju "El Chingrita", Valverdeova djevojka je kontaktirala Baenu, s molbom da ne podnese žalbu.

Igrač Viljareala je odgovorio da je već demantovao sve priče o navodnim komentarima za nerođeno dijete urugvajskog reprezentativca. Na kraju se Baena obratio policiji, koja je već uzela izjavu s obje strane, u kojoj je Valverde priznao incident. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.