DEFANZIVAC JUNAJTEDA

Megvajer je bio na konopcima, a onda je krenuo povratak: Raduje to i Ten Haga

Kapiten Mančester junajteda Heri Megvajer je konačno počelo ličiti na fudbalera koji opravdava uloženi novac i da je vrijedan dresa takvog velikana

Megvajer: Vratio se u formu. AP

N. H.

10.4.2023

Kapiten Mančester junajteda Heri Megvajer (Harry Maguire) je konačno počelo ličiti na fudbalera koji opravdava uloženi novac i da je vrijedan dresa takvog velikana. 

Riješio mentalne probleme

Izuzetno je zadovoljan njegovim igrama i menadžer Erik Ten Hag, koji je imao samo riječi hvale nakon njegove partije protiv Evertona.

Megvajer se posljednjih godina i mjeseci nalazi na velikom udaru navijača i mnogi ga smatraju najvećim promašajem u historiji kluba. Ipak, on je izgleda smirio sve bubice i počeo igrati onako kako je igrao i u Lesteru, zbog čega ga je klub s Old Traforda na kraju i platio 87 miliona eura.

Partije raduju i Ten Haga

On je prvobitno u ovoj sezoni dobijao šanse samo u kup utakmicama te kada su drugi štoperi bili povrijeđeni, ali je sada Megvajer počeo igrati onako kako se od njega očekuje i to u najboljem mogućem izdanju, što posebno raduje Nizozemca Ten Haga.

- Megvajer je dominirao i diktirao je tempo igre. Ovo je potpuno drugačiji Heri od onog kojeg sam zatekao po dolasku u klub i u proteklim mjesecima. Bio je izuzetno dominantan nad protivnicima, zatvarao je prostor, odlično pratio protivnička dodavanja i uzimao lopte - rekao je Ten Hag nakon utakmice s Evertonom pa nastavio:

- Sve u svemu, odigrao je vrhunsku partiju. Nije mu bilo lagano, ali počeo je da na terenu radi sve ono što tražim od njega.

U ovoj sezoni Megvajer je odigrao samo 25 utakmica u svim takmičenjima, sakupivši tako 1.266 minuta. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.